jump to navigation

Blind august 24, 2015

Posted by alice in : Ikke kategoriseret , add a comment

Jeg er blevet helt vild med briller! 

Efter i mange, mange, mange, mange år at have brugt kontaktlinser, kunne jeg godt se at de mange lange vågne nætter efter baby 1, ikke rigtig hang sammen med linserne mere – de ville simpelthen ikke i om morgenen. Mine briller er derfor blevet brugt mere og mere og jeg er idag nået der til, hvor jeg definerer mig selv som brillebruger. 

De sidste to par briller har være af den mere markante slags: lidt store, med er kraftigt stel. Jeg elsker dem og synes de klæder mit ansigt godt. Pt har jeg også solbriller med styrke og jeg er meget uforstående overfor hvordan det kan være jeg ikke har haft det før? 

Jeg prøver at få testet mit syn hvert halvandet år (har du brug for en synsprøve? Klik her) fordi det gennem tidens løb har varieret rigtigt meget. 

Det var værst da jeg læste på uni – mere og mere styrke var nødvendigt så jeg er godt nærsynet. Nu er det begyndt at gå mod nul igen – men det passer godt med forventningen om at de fleste bliver langsynet med alderen – og helt ærligt, så er jeg jo efterhånden en gammel kone 😂. 

Hvordan har du det med briller? Ligesom med sko, så der helst skal være noget at skifte med?

  
Sponsoreret1

Ud og se august 22, 2015

Posted by alice in : Baby, børn, Ikke kategoriseret, Oplevelser, sponsoreret , 1 comment so far

Vi er fans af klapvogne – specielt paraplyklapvogne der nemt kan klappes sammen med en enkelt hånd og smides bag i en bil eller i en pose og med en flyver (se fx udvalget af Klapvogne fra BABYHOME

I det daglige har vi ikke behov for en klapvogn med vi elsker vores Liteway og vores Echo Twin som vi bruger flittigt når vi fx er på ferie eller bare i zoo. Snart er begge børn så store at de nemt klarer en tur uden, men nu er det stadig helt perfekt. 

Den sidste uge har vi fx været i Sverige. Vi har travet skoven omkring Wanäs gods tyndt og kigget på fantastisk børnevenlig kunst, vi har hygget i den lille blå træhyttte vi lånte af Mette fra Kirkesjov og virkelig nydt at være uden netforbindelse og tv i en uge. Bare været os. Vi har været på mange skønne underfulde udflugter inkl. Klapvogn. Skøn skøn ferie med fantastisk sommervejr. Vi er vilde med det svenske 🙂 161

Drengene har spillet bold, slået lidt på hinanden, grinet og hygget – Ebbe vokser hver eneste dag og bliver mere og mere god til at komme omkring på trods af sine hypermobile ankler. Det er fantastisk at se hvor store de små bæster bliver.

   

Sponsoreret1

Godnat og sov godt august 8, 2015

Posted by alice in : børn, Hjælp, Overvejelser, sponsoreret , add a comment

Jeg er sådan en der næsten altid har ondt et eller andet sted: I ryggen, nakken, lænd – eller bare inde i kroppen på en uforklarlig måde. Noget af det handler helt sikkert om at jeg er for tyk. Det skal jeg ærligt indrømme – pt er der ikke overskud til at gøre noget ved det. Det skal nok komme en eller anden dag når jeg lige får sparket.

Jeg drømmer om at blive sådan en der sover godt – hver eneste nat. Altså uden at vågn en milliard gange pga. børn der græder eller fordi kroppen værker.
Jeg drømmer derfor om en ny lækker seng – vi har kigget mange mange mange steder – uden helt at finde den rigtige fx hos Bedre nætter på nettet (Klik her og se mere). Elevationsseng har vi allerede idag – det er uundværligt hvis man er sådan en der elsker at ligge i sengen og læse bøger (eller få morgenmad på sengen…. det sker dog endnu sjældnere).

I øvrigt – vi har investeret i noget virkelig lækkert sengetøj i Egyptisk Bomuld.
Det er fantastisk fantastisk fantastisk at ligge i. Så skønt.

Idag har vi holdt fødselsdag for yngste arving der har fødselsdag om et par uger. I dag var dagen hvor vi kunne samle den nærmeste familie. SÅ SÅ SÅ dejligt 🙂 Ebse havde en vidunderlig dag, med skønne gaver og lækkert mad. Han nød det – den lille bandit.

DSC_0035 - version 3

Sponsoreret1

Tanker om fødselsdag juli 25, 2015

Posted by alice in : børn, Overvejelser, sponsoreret , add a comment

Ebbe bliver 2 år – om en måned. Præcis.
Jeg forstår ikke helt, at det allerede er to år siden, den lille rynkede mørkhårede baby blev en del af vores familie. Nu er han snart to – fræk som en slagtehund og langåret med lyse krøller som en yndig prinsesse.
“Ilistiiii” siger han konstant – det er elastikken der skal til for at fuldende hans prinsesse-look med en tot hår i panden. Snart skal han gøres sommerlig med en tur til frisøren.

Mads og jeg er gået i gave-tænkningshjørnet, hvor hvad giver man lige en 2 årig der faktisk har alt fordi han er indehaver af et stk storebror? Jeg har næsten været ved at give op.

Vi tænker i gravko og traktor – som er yndlingsordene, men jeg tænker også i fx kuglebaner som de her hos elverborn.dk. Sådan en fin træbane man måske selv kan bygge og kan køre en kugle eller bil ned af – det tror jeg faktisk er Ebbe.

Han er en lille finurlig fyr – vild med musik, gravkøer og bolde. Nok en typisk lille dreng på rigtig mange punkter.

Vi glæder os til at fejre ham og hygge om ham – på hans fødselsdag. Selv Ludvig går meget op i at det kommer til at foregå på den rigtige måde. Det er jo hans allerbedste ven – og “Ebbe er min tvilling” som Ludvig siger. Det er søskende kærlighed der vil noget <3 20131125-224132.jpg

Sponsoreret1

Hvid, hvid, hvid… juli 20, 2015

Posted by alice in : hus, mig, Overvejelser, sponsoreret , add a comment

I et gammelt hus fra 1926 er der ALTID noget der skal laves.
Lige nu reparerer vi maling på den sydvendte mur, der altid bliver hærget af det hårde vintervejr. Frosten er bare altid slem på den mur, så hvert år skal den lige have en genopfriskning. I år er det lidt senere end normalt – pga. den dårlige sommer. Det går nok – vi når det vel inden det bliver vinter igen.

Indendørs kan man efterhånden godt se at det er 6 år siden vi sidst malede. Vores stue er sandfarvet som de gamle ejere også havde det. Jeg drømmer om hvid. Hvid, hvid, hvid. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, for jeg har vidst egentlig aldrig været til det helt kolde, men jeg kunne godt bruge lyset der automatisk følger med den hvide farve. Det kunne være så fint.
Udvalget af maling på nettet er stort – fx klik her for at se noget af et udvalg.

Pt. er jeg stadig vild med kobber, så de fine nye hvide vægge skal stå sammen med nogle enkelte smukke kobber ting, plakater i rammer og smukke lysestager.
Jeg er sådan en af de der kvinder der drømmer om de fine stuer i tv programmerne og boligbladende.

Gør i også det?

Mit gæsteværelse på toppen af huset – kunne også godt trænge til en opfrisker.
img_1948

Sponsoreret1

Grønne fingre juli 14, 2015

Posted by alice in : Hjælp, hus, Overvejelser, sponsoreret , add a comment

Er det noget M og jeg ikke har, så er det grønne fingre.
Så er det ligesom på plads. Udover ikke at have de der grønne fingre, har vi egentlig heller ikke den store interesse for havearbejde generelt. Altså, vi kan jo godt li’ at være i vores have, men derfra og så til at ligge på knæ og luge ukrudt – der er virkelig langt.

Når man har det sådan, så er der ret langt fra 1000 m2 naturgrund til 1000 m2 prydhave uden mega højt græs. Det er her Hr. Mand kommer mere ind i billedet – for det er hans job at slå græs.
Det er noget af et arbejde – græsplænen er stor og med en masse små hyggekroge, så der er en del arbejde i det.
M og jeg har flere gange talt om, om ikke en robotplæneklipper kunne være noget for os dovne hunde?
Vi har kigget en masse og – ud over det er gået op for os at det er muligt at sætte barrierer op for den – også i en kringlet have – så er det bare noget af et uoverskueligt marked: Hvor mange m2 kan den klare? Hvor meget larmer den? Kan den køre uden om diverse træer i plænen og hvordan klipper den?
Så lige nu er vi igen på standby – fordi vi ikke ved nok. Vi må ud og kigge noget mere. Har nogen af jer forstand på robotplæneklippere?

Og imens Hr. Mand så kører videre med den almindelig plæneklipper – hvad laver jeg så?

Ja, jeg ligger da lige her:

IMG_8034.JPG

Sponsoreret1

Feriedrømme juni 30, 2015

Posted by alice in : børn, mig, Oplevelser, sponsoreret, verden , add a comment

Når jeg tænker på ferie tænker jeg ikke på Hvide Sande, Skåne og Bornholm som er ferie destinationerne for vores lille familie i år. 

Nej, en rigtig ferie indebærer en flyver for  mig – og gerne med en flyvetur på over 5 timer. Ja, ja, jeg ved jeg er skør. 

Jeg tænker også hvide strande, lette hvide kjoler, kæmpe store stråhatte med lyse bånd og så brune fødder i et par Espadrillos fra fx Pavement (Se udvalget her). Der er noget sommerligt ved den type sko. Men når det så er sagt, så hører alle ovenstående til en dase ferie på en strand eller ved en poolkant, og i der har fulgt vores rejseblogs ved, at det er noget nær den ferieform jeg bryder mig mindst om. Jeg skal opleve og se så meget som muligt og komme meget rundt. 

Pt. ligger jeg i en hængekøje i haven med et dejligt tæppe over mig. Det har været en skøn eftermiddag med høj sol, sommerglade børn og et badebassin der blev pustet op og nu er ved at blive fyldt med vand til i morgen eftermiddag. De små bæster glæder sig med garanti. 189 

Vores ferie er ikke starter endnu – det kommer. Pt er det bl.a. os der holder vores arbejdspladser kørende og drengene nyder at der er få børn i institutionen.

Nu vil jeg surfe videre efter lækre sko på nettet – jeg trænger virkelig inden ferien.

  
Indlægget bringes i samarbejde med eshoes.dk. Ord og meninger er dog helt mine egne. 


Sponsoreret1

Når man har drenge… juni 24, 2015

Posted by alice in : børn, konstatering, smil, sponsoreret , add a comment

Når man har drenge drømmer man vidst også altid lidt om at prøve at have det modsatte. En pige. Jeg skal ikke ligge skjul på, at jeg da godt gad at prøve at være sådan en mor, der engang bliver mormor. En mor der skal købe små søde nederdele fra littlepieces.dk, flette franske fletninger og lakere negle på.

Nu er jeg heldigvis velsignet med to små drenge, og helt ærlig egner jeg mig vidst ret godt til at være drengemor. Jeg er efterhånden velbevandret ud i superhelte og deres superkræfter, Lego Ninjago, diverse motoriserede køretøjer, hvordan man laver alt mulig (Tak til Apple for at have opfundet Siri, der kan fortælle hvordan man laver ketchup), hvordan man tæller til tre fem på kinesisk – ja, alt hvad det indebærer at have videnbegærlige små drenge. Og drenge det har man, når gravko er det første rigtige ord 🙂

Jeg prøver at lære mine drenge om at være gode ved andre, at der er plads til os alle, at være rummelige og empatiske og søde ved og overfor deres medmennesker. Jeg håber det bære frugt, og at de bliver til to små fantastiske mennesker.

Jeg håber, jeg tror, og jeg satser hele pakken – selvom de ikke er små søde pigebørn i nederdele. De er mine – og helt perfekte som de er 🙂

  
Sponsoreret1

Weekend ude juni 22, 2015

Posted by alice in : børn, Oplevelser, verden , add a comment

I fredags pakkede M og jeg ungerne (og en virkelig, VIRKELIG masse andet skrammel) i bilen og trillede nord på. Telttur – i allerede opstillet familietelt, forståes – på Jesperhus feriecenter og campingplads. 3 overnatninger i et telt med felt-senge og tynde vattæppe-dyner og gasblus i hjørnet – og toilethus 300 meter væk. Og vandland, og legeland og HAMA perler i store GRATIS mængder i aktivitetsgården. Og blomster – og regnvejr.

Ej – det var faktisk en rigtig hyggelig tur, og vejret var faktisk helt hæderligt DMI’s spådomme taget i betragtning.
Drengene hyggede sig – og gravede i sandkassen i timevis (Ebbe) og brugte oceaner af tid på at diskutere med sin mor (Ludvig) omkring ALT sådan cirka.

Vi nød at være sammen – uden TV og uden stress. Hygge på højt plan. Jeg elsker at se hvordan drengene udvikler sig på så få dage – Ebbe vokser sprogligt hver eneste dag. Weekenden er gået med at lære at sige UUUUD!, bobler (sæbebobler), Hugo (Jungledyret Hugo) og storebror <3. Så smelter ens mor hjerte bestemt.

Vi har både krammet Hugo, danset i regnen, kørt motorcykel og gravet med gravko. 

Skøn skøn forlænget weekend.

  


    

     

Mænd !!! juni 20, 2015

Posted by alice in : mig, Overvejelser, sponsoreret, verden , add a comment

Forskellen på mænd og kvinder? Mænds hang til elektronik og skøre gadgets.

Det der er end hos mænd og kvinder? Kærligheden til accessories:

Kvindernes favoritter er smarte sko, fine smykker og lækre håndtasker. Mændenes er mobil telefoner, alufælge og deres  Weber grill.

Jo større, jo bedre – det gælder vidst både telefonen, alufælgene og den famøse gasgrill.

Hjemme hos os har vi ellers sværget til kulgrillen – det er bare en del af grillmaden at det smager lidt af kul – men vi har også måttet sande en ting:

weber-q-icon
Billede lånt fra tgkshop.dk

Hvis grillen skal bruges, må vi tænke anderledes – kulgrill er derfor skiftet ud med en gasgrill og planen er at den skal vi brug mere end de to gange om året vi før brugte kulgrillen.

Ideen er god – og vi tror absolut selv på det endnu.

Vi gad godt at være sådan nogen der lige smækkede hverdags kyllingen og koteletterne på grillen i stedet for panden eller ovnen, da der bare er noget mere lækkert over et stykke grillet kød end et stykke pandestegt.

Nu mangler vi bare en sommer, så maden også kan spises på terassen. Sommer som i varme og solskin, og ikke det her efterårsagtige vejr vi har haft den sidste tid.
Sponsoreret1